selfie_comedy_logo.png

Selfie gép esküvőre

Évről évre egyre több alkalommal találkozhatunk selfie gép szolgáltatással a hazai esküvői szintéren is. A következő cikkben összegyűjtöttünk néhány fontos információt a szolgáltatás kialakulásáról, annak előnyeiről és fontosságáról.

Körülbelül hat-hét évvel ezelőtt az Egyesült Államokban  kezdtek el selfie gép szolgáltatással foglalkozni esküvőkön a szolgáltatók. Hazánkban 3-4éve  inkább Budapesti esküvőkön  és a főváros közelében találkozhattunk selfie gépekkel, manapság viszont már vidéken is egyre jellemzőbb a szolgáltatás.

Napjainkban kijelenthetjük, hogy megközelítőleg minden harmadik esküvőn találkozhatunk selfie géppel. Számos formája elérhető legyen szó akár fotókabinról, akár selfie tükörről vagy selfie boxról.  A gépek felépítése hasonló, inkább megjelenésükben és minőségükben tapasztalhatunk különbséget. Természetesen a magasabb minőség árban is egy magasabb díjat jelent.

Valójában mi is az a selfie gép?

Automata fotógép, amit a vendégek egy érintőképernyő segítségével vezérelnek. Egy speciális szoftver segítségével elkészítik magukról a viccesebbnél viccesebb képeket, amit a gép beépített fotónyomtatója 15 másodperc alatt ki is nyomtat. A gépben megtalálható egy tükörreflexes fényképezőgép, egy hőszublimációs nyomtató, egy érintőképernyő, egy vaku rendszer, amely a derítést végzi, illetve egy erős laptop, amelyen a szoftver fut.

A szelfigép szolgáltatás része, hogy vicces kiegészítőket (bajusz, vicces szemüveg, paróka, stb.) viselhetnek a vendégek, ezáltal nemcsak viccesebbnél viccesebb képek születhetnek, hanem nagyon jó, órákig tartó szórakozásban is részesül mindenki. Mindez egy előre felállított fotós háttér előtt történik.

A szolgáltatás mellé természetesen egész estés asszisztenciát is biztosítunk.

A selfie gép nem összekeverendő a hagyományos instax diafilmet készítő gépekkel. Az instax fényképezők előnye szintén az azonnali nyomtatás, viszont mind a fénykép készítésben, mind nyomtatásban, a selfie gép sokkal magasabb minőséget képvisel. Nagyobb létszámú esküvő esetén,pedig árban sem kedvezőbbek az Instax gépek. Amennyiben megvásárolunk 2-3 készüléket és hozzá dia film alapanyagot, akkor nagyjából ki is fizettük egy professzionális selfie automata bérleti díját.

A selfie automatákat biztosító szolgáltatók általában csomagajánlatok alapján dolgoznak és így képzik áraikat. A csomagok között eltéréseket tapasztalhatunk, viszont a legjellemzőbb különbség mindenképpen a szolgáltatási idő hossza lesz. Esküvőkön általában 3-4-5 órás időintervallumokra szerződnek a párok a szolgáltatókkal, igény esetén pedig a helyszínen felár ellenében a legtöbb szolgáltató lehetőséget biztosít a hosszabbításra. Általában a vacsorát és az ajándékátadást követően indítják a gépet és megközelítőleg a menyasszonytáncig fenntartják a szolgáltatást.

Ez az idősáv az, amikor még az idősebb korosztály, a távoli vendégek és a kis gyermekekkel érkezők is jelen vannak. Éppen ezért, célszerű úgy ütemeznünk az időintervallumot, hogy mindenkinek lehetősége legyen a fotózkodásra.

A esküvőt megelőzően a pároknak lehetőségük van kiválasztani a hátteret, a fotókeretet és a kiegészítőket. A háttér és a fotókeret tökéletesen összeegyeztethető a dekorációval, ezáltal a szolgáltatás megjelenése bármilyen rendezvényhez alkalmazható.

Előnyei:

Egy jó buli sikerességében óriási szerepe lehet a selfie gépnek, ugyanis tökéletesen kitölthetjük vele az üres időket és a kevésbé táncos lábú vendégek sem fognak unatkozni. Minden esküvőn előfordulnak olyan időzónák, amikor kicsit háttérbe szorul a buli, a hangulat és úgynevezett holtidők keletkezhetnek akár a vacsorát vagy a torta behozatalt követően. Előfordulhatnak, nem várt bakik is az esküvőn, gyakran előfordul hogy a személyzet valamilyen technikai probléma miatt késve tudja csak tálalni a vacsorát, ami megterhelő lehet  a násznép számára és az este hangulatának sem igazán tesz jót. Ilyenkor szintén kitöltetjük a keletkezett üres idősávot, amíg a személyzet rendezi sorait.

A gép a helyszínen nyomtatja a fotókat ,ezáltal a vendégek köszönő ajándékkal is gazdagodnak, illetve a helyszínen elhelyezett fotóalbumba is beragaszthatják a fényképeket és kedves szavakat írhatnak a pár részére.

A digitális képeket nagy szeretettel posztolják a közösségi platformokon és osztják meg egymással.

A rengeteg kiegészítő lehetővé teszi hogy akár több fotón is szerepelhessenek a vendégek akár több társasággal együtt is, ezáltal a vendégek kapcsolatát is erősíthetjük és megalapozhatjuk az este további hangulatát.

Facebook